29 Nisan 2009 Çarşamba

Rıza ÇALIMBAY


Ligde 29 maç geride kalmış;

Rıza Hoca'yı eleştirebileceğimiz maç yok gibi neredeyse. Maçlardan sonra konuşulan hep futbolcuların hataları ve yetersizlikleri oldu. Bence yaptıklarıyla Eskişehir`e ve Eskişehirspor`a yakışan bir hoca olduğunu gösterdi ve halen gösteriyor da.

Rıza Hoca`yı eleştireceğimiz tek şey yaptırdığı transferler olabilir. Bu konuda da yine ona çok yüklenemeyiz, çünkü eldeki maddi imkanlar belli. Ama başkaları araştırıp, ucuza kaliteli futbolcular bulabiliyorsa, bizim de ondan bunu beklememiz normal.

Transfer edilen bazı futbolcular istenileni veremedi. Kimisi olmadık tuttumlar içine girdi, saçma sapan işler yaptı. Rıza Hoca her olaydan sonra çıkıp açıklama yaptı, gerekli tavrını koydu. Kötü oynayanın kötü olduğunu belirtti, başka hocalar gibi arkasında durup, hatada ısrarcı olmadı, formasını elinden hemen aldı.

Rıza Hoca hakemlerede gereken tavrı gösterdi, gerekli açıklamaları her hakem hatasından sonra yaptı. Yönetimimiz ise her zaman olduğu gibi bu konuda da üzerini düşeni yapmadı, yapamadı.

Sonuç olarak;

Önümüzde 5 hafta var, her biri birbirinden 5 önemli maç. Bu ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeliyiz. Gelecek senenin hazırlıklarına da bir an önce başlamalıyız. Geçtiğimiz yıl Nebi Başkan bırakacağını erken bir zamanda açıklamıştı. Bu yönetimde öyle yapmalı ki, yeni sezonun hazırlıklarına erken başlanabilsin ve bu sene artık doğru düzgün bir takım kurulsun.

Yeni yönetim kimlerden oluşursa oluşsun bence Rıza Hoca ile devam edilmeli. İstikrarda fayda olacağını düşünüyorum. Çünkü şu an takımı, elindeki futbolcuları, eksiklikleri en iyi bilen Rıza Hoca. Yeni bir hoca gelirse kesinlikle revizyona gidecektir. Seneye de 15-20 oyuncu alınacağına 5-6 futbolcu alınsın, iyi adamlar alınsın. İyi 5-6 futbolcu takviyesiyle üst sıralara çok rahat oynayabileceğimizi düşünüyorum.

Rıza Hocam, size güveniyorum ve arkanızdayım...

Hiç yorum yok: