19 Nisan 2009 Pazar

Ankaragücü deplasmanı ardından

Takımımız 3-2 mağlup oldu. Olmayınca olmuyor. Bazen bir futbolcu kötü gününde olunca takımı da kötü etkileyebiliyor. Bu maçta bir değil birden çok futbolcumuz kötü günündeydi. Ivesa, Youla, El Saka ve tahminim halı sahayı öne sürerek oynamayan Engin Baytar. Batuhan kadroda yoktu, olmamalı da. Haftaya da olmayacak. Zaten kimse çıkıpta Batuhan niye yoktu diye de sormayacak bundan sonra. 2-1 önde olunan bir maçın 3-2 kaybedilmesi hiç mühim değil, futbolda her şey olabiliyor. 3-0 da kaybetsek bu maç için fark etmezdi. Önemli olan kaybetmemekti. Her neyse, elimizden gelen bu kadar değil aslında daha fazlası bunu biliyoruz. Biz kendi ayakalrımızla Bursa'ya da yenilmedik mi? Nice maçta hakem hatalarıyla puan kaybetmedik mi? Biliyoruz biz kendimizi, gücümüzü, azmimizi, 12 yıllık hasretin getirdiği hırsı. Bu maçın önemini anlayabilmekteydi asıl olay, belki anlayan anladı, anlamayan da bizi yaktı. Sonuç 3-2 mağlubiyetse eğer, bunun tek sorumlusu bu maçın önemini anlayamayan ya da anlatamayanlardadır.

Diğer taraftan, Bursasporlu'ların Ankaragücü sevdasını kabul ediyorum. Ama bizim stadımızda kardeş ayaklarıyla kendi tribünümüzde yer açtığımız insanların -ki 15bin TL ceza da yedik bu sebepten-, rakibimizi desteklemek için o stadda bulunmaları ne kadar centilmenliğe sığar bilemem. Onları mazur görmüyorum bu tutumlarından. 06-16-26'ymış falan filan. Biz 06-16'ya inanırız da 26'yı sizin sevgi ayaklarınıza feda etmeyiz kardeşim. Genç nesilin sevmediği bir kulübün taraftarı olmak canımı yakmıyor hiç, çünkü biliyorum ki genç nselin atalarının kalbinde taht kurmuş bir camiadır Eskişehirspor. Varsın şimdikiler sevmesinler, bizim sevgimiz sonuna kadar yeter Esesimin..

3 yorum:

bozüyük26 dedi ki...

Çok şanssız bir hafta oldu bizim için. Kazansak rahatlayacaktık ama maçı kendi ellerimizle verdik. İvesa bugün berbattı.

Haftaya Beşiktaş'ı mağlup edip, stresi atarız üzerimizden.

İsimsiz dedi ki...

Youla'nın gol attığı GS maçı da dahil olmak üzere son haftalarda iyi oynadığını düşünmüyorum. Geçtiğimiz hafta Ankaraspor maçında çıplak gözle de görebildiğim kadarıyla 2. gol dışında pek bir numarası yoktu.

Ankaraspor maçında Ivesa ve El Saka oldukça iyilerdi, hatta El Saka'lı defans o kadar iyiydi ki Ivesa'ya iş bile düşmemişti.

Adsız dedi ki...

Belki bazıları farkında değil ama gerçekten bizi çok etkileyebilecek bir yenilgi aldık. Umarım kalan haftalarda bunu telafi ederiz. İyi ki geseyi samiyende yenmişiz, yoksa çok daha kötü bir konumda olacaktık..
Ankaragücü taraftarının tutumuna değinmek istemiyorum. Açıkcası ben daha kötüsünü bekliyordum.