16 Mart 2009 Pazartesi

Gurbette Eskişehirsporlu Olmak

27 Şubat 2009 akşamı Haydarpaşa Tren Garı'nda rutin yolcuların yanında farklı bir grup vardı. Siyah-kırmızı giyinmiş yaklaşık 30 kişi ayak üstü sohbet ediyor; ekibin toparlanmasını bekliyordu. Etrafta şaşkın bakışlar vardı. Çünkü o hafta sonu Eskişehir'de Eskişehirspor - Kayserispor maçı oynanacaktı; ancak bu 30 kişilik kitle İstanbul'daydı ve EsEs taraftarıydı. Yoldan geçenler "Herhalde bu hafta Eskişehirspor'un maçı İstanbul'da" diye konuşuyorlardı kendi aralarında. Bilmedikleri ise, bu 30 kişinin Eskişehir'den kilometrelerce uzaklarda yaşayan, kendilerine Gurbetin Kırmızı Şimşekleri diyen taraftarlar olmasıydı.

Anadolu Ekspresi ile yola çıkan grup gece yolculuğu olmasına karşın uyumamaya kararlıydı ve Yemekli Vagon'a geçti. Orada henüz tren hareket etmeden çeşitli tezahüratlarla eğlenmeye başlamışlardı bile. Yemekli vagonun diğer yolcuları da biraz şaşkınlıkla ama genellikle sempatiyle tıpkı garda olduğu gibi izliyordu bu memleket sevdalılarını. Bilinenin aksine hiç küfür kullanmadan yapılmış bir çok beste vardı ve Eskişehirsporlular bu trende yalnız olmadıklarının bilinciyle en kibarlarını seçip söylüyorlardı kendi aralarında. Diğer yolcuların da tebrik ve takdirleri kabul edilirken yola çıkıldı.

Tren hareket ettikten sonra duraklara yaklaştıkça coşku daha da artıyordu. Çünkü, Haydarpaşa Tren Garı'ndan Boğazın Kırmızı Şimşekleri, Trakyanın Kırmızı Şimşekleri ve bu yolculuğun havasını yaşamak için sabahtan İstanbul'a gelmiş olan BursaESES oluşumuna İzmit Tren Garı'ndan Körfezin Kırmızı Şimşekleri de eklenmişti. Artık Gurbetin Kırmızı Şimşekleri tamamlanmıştı. Arifiye, Bilecik ve Bozüyük duraklarında bekleyen insanların gecenin o saatinde neşesini hiç bozmayan taraftarlara bakışı görülmeye değerdi.

Saatler sabaha karşı üçü gösterirken Eskişehir'e kadar hiç yorulmadan tezahüratlarla gelen ekip Eskişehir Tren Garı'ndaki mutlu yüzler tarafından karşılandı ve ayazı meşhur sokaklarda dolaşmaya başladı. Önce Kızılcıklı'daki havuzlu heykelin etrafında poz verip fotoğraf çektirildi . Ardından Onur İşkembe'den kızgın tereyağlı işkembe içildi. Sabah buluşmak üzere evlere dağılan ekibin bir kısmı sıcak sulara gidip hamama girdi.

Ertesi gün maçı 1-0 almış olmanın getirdiği mutlulukla tekrar yola çıkan ekip Cumhuriyet Ekspresiyle iki katı neşe içinde gurbet yoluna düştü. Bu yazının bu kadar geç yazılmış olması da ayrı bir yazı konusudur.


1 yorum:

deepman dedi ki...

İlk yazın hayırlı olsun ayarsız:)
Devamını bekliyoruz...