12 Mart 2009 Perşembe

Eskişehirspor - Bursaspor

Sezonun ilk yarısında Bursa deplasmanına gitmiştik. Bursa'da karanfillerimizi dağıtarak stadyuma ulaştık. Siyah-kırmızı ve yeşil-beyaz kartonlarlarımızla iki takım arasındaki dostluğu yansıtmış, iyi futbolla üç puanı almıştık. Bizleri dostça karşılayan Bursaspor seyircisi yine dostça uğurladı.

İki takım arasında geçmişte yaşanan istenmeyen olaylardan bahsetmiştim. Bursaspor ve Eskişehirspor Türkiye'nin en büyük camiaları arasındadır. Bu iki büyük camianın da böyle kötü olaylarla anılması yakışık almazdı zaten. Yarın Bursa'da yaşayan Eskişehirsporlular ile Bursasporlular arasında bir dostluk maçı oynanacak. Bu organizasyonu düzenleyenleri kutluyorum.

Kısaca maç öncesini yorumlayacak olursak; sonuç Eskişehirspor'u daha fazla ilgilendiriyor. Eskişehirspor bu maçtan sonra İstanbul'da sırasıyla Galatasaray ve Fenerbahçe ile iki önemli maça çıkacak. Bu maçtan alacağı bir galibiyet İstanbul deplasmanlarında takımı önemli ölçüde rahatlatacaktır. Bu yüzden kazanmaktan başka çaresi yok. Bursaspor ise kazansa da kaybetse de sonraki haftalarda çok etkilenmeyecektir. Ama her şeyden önemlisi dostluğun kaybetmemesi.

Hiç yorum yok: