17 Mart 2010 Çarşamba

Eskişehirspor Resmi Web Sitesi


Resmi internet sitemiz http://www.eskisehirspor.org/ hakkında bir şeyler söylemek lazım. Son zamanlarda aldığımız galibiyetler ile iyi bir hava yakalayan takımımızın muhtemelen internet ortamında da takip edeni çoğaldı. En azından blogumuzun farrklı kaynaklardan aldığı ratinglerde bunları görmek mümkün. Dolayısıyla resmi sitemizin de aynı şekilde izlendiği muhtemeldir.
İlk olarak söylemem gereken; site gayet kullanışlı, hızlı ve girişi izleyiciyi kendine çekecek şekilde hazırlanmış. Sponsorlarımız ve her zaman baki kalacak taraftarımız vurgulanmış. Bence muhteşem bir giriş. Çok alalamaktansa gerekli şeyleri basitçe yerleştirmek en iyisidir.

Site açıldıktan sonra özellikle sitede kullanılan yazı karakter ve boyutlarının doğru seçim olduğunu söylesek yanlış olmaz. Reklamlar ile sponsorların yine bu sayfada yer alması gerekli midir acaba diye düşünüyorum. Her açılan sayfada standart korunuyorlar. Bence kısıtlamak daha uygun. Zaten siteyi kullanan ziyaretçiler ana sayfadan fazla bir sayfa içeriğine bakmaya lütfetmezler genelde. Diğer yandan haberler kısmının çok sade, diğer eklentilerin ise ihtiyacı karşılayacak şekilde olmasını çok beğeniyorum.

Şimdi gelelim eksiklere;

- KULÜP sekmesinde kulübün Yönetim Kurulu eksik. Güncelleme yapılıyor ibaresi konulmuş -tüm eksik sayfalarda da aynı ibare var- fakat ben Yönetim Kurulu'nun neresi güncelleniyor anlamış değilim. Uzun zamandır güncelleme içerisindeler.

- TAKIM sekmesinde en önemli kısım eksik. Oyuncularımız'ı siteye koymazsak eğer nasıl bir tanıtım yapabiliriz ki! Yine Teknik Kadro sayfası baştan sağma. Fotoğraflar internetten bulunup koyulmuş. Daha ciddi şekilde hazırlanmalı. Altyapı kısımında ise daha güncel fotoğraflar ve bilgiler olmalı.

- TARAFTAR sekmesi!!! En önemlisi belki de. Takım olarak belli devrelerde, TARAFTARIYLA ise sürekli olarak adını duyuran bir kulübün, bu bölümü boş bırakması akıl almıyor! Ben bu sitede bildim bileli boş bu sayfa. Dolduracak o kadar çok şey var ki, nasıl boş kalır gerçekten anlamıyorum. Biz taraftarlardan istesinler o sayfayı nasıl hazırlarız bir bilseler! Hiç yakışmıyor...

- TARİHÇE kısmını iyi süslemeye çalışmışlar fakat Gol Krallarımız başlığı altında tüm gol krallarını sunmuşlar ki bu ligin tarihçesi oluyor. Düzeltilmesi gerek.

- ÜYELİK VE İLETİŞİM sekmelerine diyecek bir şey yok. Reklam almak istediğini belirtiyorsun ama verecek adama yol göstermemişsin.

- Son olarak ENGLISH seçeneğini koymuşsun ama sayfayı yapmayacaksan koyma öyle ir seçenek kardeşim. İngilizce sayfayı açacak adam ama dalga geçer gibi sayfa yok! Önce sayfayı hazırla sonra ekle oraya o seçeneği.

Sanki site 1 aylık falan gibi. Eksiklerle dolu. Kaç yıldır var bu site, sorumlusu var, ilgilenen var. Yoksa biz de ilgilenir adam gibi site hazırlar olmadı hazırlatırız, güncelleriz. Biz taraftarlar olarak nasıl ESES'imize layık olmaya çalışıp, fark yaratıyorsak, bizi temsil eden Resmi Sitemiz de gayet elit bir şekilde hazırlanmalı ve güncellenmelidir. Nasıl ki FB, GS ve hatta Göztepe'nin taraftarlarına yakıştırdığı bir resmi sitesi varsa, bize onlardan daha iyi siteler sunmaları lazım.

Hiç yorum yok: