4 Temmuz 2009 Cumartesi

Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci

Esesim Ailesi olarak son günlerde Blog İdman Yurdu tarafından gönderilen reklamlarda sadece 4 takımın adının geçmesi yüzünden reklam bölümünü kaldırma kararı aldık. Sonuçta konusu Eskişehirspor olan bir blogda sadece 4 takıma yönelik bir reklamın yayınlanması bizim tribün kültürümüzle ters düşmektedir. Bu projeye başlarken reklam gelirlerinin tamamını taraftar organizasyonlarımız için kullanacağımızı belirtmiştik. Fakat ESESİM yazısının altındaki bir reklamda Eskişehirspor haricinde sadece 4 takımın isimlerinin ve amblemlerinin geçmesi bize yakışmaz. "Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci" çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu eyleme tüm okuyucularımızın ve Blog İdman Yurdu ekibinin saygı duyacağını umuyorum. Bizler için Eskişehirspor sevgisi herşeyden üstündür. Blog İdman Yurdu ekibi isterse blogumuzu listesinden kaldırabilir. Biz endüstriyel futbola karşı olan her türlü projeye varız. Bu sadece Eskişehirspor çığırtkanlığı da değildir. Her takıma eşit hakların verilmesi gerektiği düşüncesiyle, tüm takımları içeren bir reklam olsaydı bunu seve seve blogumuzda yayınlardık. Çok değer verdiğim birinin sözüyle yazımı bitirmek istiyorum:

"Diğer takımlar tutulur. Eskişehirspor'a aşık olunur." Tıpkı yukarıdaki fotoğraftakiler gibi..........

11 yorum:

Özgür Ersöz dedi ki...

Bu karar kimseyi şaşırtmamıştır eminim. Biz zaten herkesin körü körüne sürüklendiği bir ortamda farklı düşünebilmiş, maddiyat ve başarıdan ziyade, maneviyat ve mutluluk düşüncesini esas almış durumdayız.

Ama Ömer'in de dediği gibi, tüm takımlara eşit mesafede duran çalışmalara her zaman açığız..

ziggytheking dedi ki...

TD'de yaşananlardan sonra yerinde ve anlamlı bir hareket olmuş.

Togi dedi ki...

Sevgili Ömer,

Yazıyı ilk okuduğumda şaşırdım. Sonra sizin gözlüklerle olaya bakmaya çalıştım. Haklısınız...

Seni tebrik ediyorum. Vermiş olduğunuz karar, tüm Eskişehirlilerin adına alınmış bir karardır.

Selamlar

Bülent Gürsoy dedi ki...

doğru bir karar olmuş.

Muratonovic dedi ki...

Duruşunuzdan dolayı tebrik ederim... Çok doğru yapmışsınız, Türkiye'de sadece 4 takım yok... Futbol Eskişehir, Bursaspor Futbol kültürü olan takımlarla güzel...

omer26 dedi ki...

Hepinize olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim.

yuki the zorba dedi ki...

Ömer merhaba,

Daha önce hatırlarsın muhtemelen bir kaç satır yazışmıştık. NTV Spor'da Yenilsen de Yensen de ile ilgili...

Şimdi şartlar değişiyor. Önümüzdeki dönemde üç büyükler dışındaki takımların da katılımı olacak. Bu hepimiz için güzel haberi vereyim dedim. Sanırım Yusuf ya da Uğur sana ulaşacak bu konuyla ilgili. Aksi durumda benimle de haberleşebilirsin. İstanbul'daki Eskişehirlilerin bir shortlistini yapabiliriz...

BIY tarafından yaşanan sıkıntıda sonuna kadar haklısınız... Bu arada fotoğraf çekilirken karşı tribündeydim, tek söylediğim "Sanırım bu tribünün hakkını bizden başka sadece bu adamlar verebilirdi" cümlesiydi :) Güzel fotoğraf...

ziggytheking dedi ki...

O fotoğrafta olabilmek için neler çektik neler :)

omer26 dedi ki...

Bize hak verdiğin için teşekkürler yuki. Bu sabah Yusuf biraz bahsetti konudan. NTVspor sizin de destekleriniz ile Anadolu takımlarına yer vermeyi gündeme almış en sonunda. ziggytheking'in de dediği gibi o fotoğrafta olabilmek için çok şeyler çektik. Tribün hakkındaki yakıştırman da çok ince. Yönetim de bu gücü en yakın zamanda görse de en azından açığın üstünü kapatsa :)

Gençay Ergez dedi ki...

Duruşunuzu takdirle karşılıyorum. Kimse anadolu takımlarını kaale almıyor. Özel kanalları geçtim, devletin kanalı TRT bile bu üç istanbul takımı için ayrı program yapıyor. Bizi gecelere kadar 10 dakika bile sürmeyen özetlere mahkum edip uykusuz bırakıyorlar. Tebrik ederim.

deepman dedi ki...

Tüm yazar arkadaşlarımızın doğru yaklaşımları için teşlekkür ederim ben de. Bu tür durumlarda gerekeni yaparak, haklı duruşumuzu sergilememiz en doğrusudur.