28 Temmuz 2009 Salı

Kamp, transfer, hazırlık maçı üçgeninde bir 10 numara yorumu

Türkiye'de Bolu'da gerçekleştirilen kampın ardından, yutdışında gerçekleştirilen kampın son ayağı İsviçre'den döndü takımımız. Şimdi lig öncesi son hazırlık maçlarımızı Ankara ekiplerine karşı oynayacağız. 43. TSYD Ankara Şubesi Futbol Turnuvası TBMM 90. Yıl Kupası adıyla planlanan turnuvada açılış maçı 31 Temmuz'da Ankaraspor ile Esesimiz arasında oynanacak. Saat 18.00'da başlayacak karşılaşma, hiç beğenmediğim, taraftarlar için soğuk bir ortam olan Yenikent ASAŞ stadında oynanacak. Diğer yarı final mücadelesi niteliğindeki maç saat 20.00'de renkdaş Gençler ile Ankaragücü arasında ve yine Yenikent ASAŞ stadında. 3.lük maçı ile final maçı ise 19 Mayıs stadında oynanacak. Yeni çimlerini merak etmiyor değilim 19 Mayıs'ın. Neyse, diğer yandan Vassel'i merak edenler olabilir, oynaması zormuş söylemeden geçmeyelim.

Bense tamamen bizim defans hattını merak ediyorum. Orta alanda oyun kurucu eksikliğimiz de cabası. 10 numara tabirini oldum olası sevmemişimdir. 10 numarayı kim bulmuş ki biz alalım. Ayrıca baktığınızda Barcelona'da bile 10 numara yok, var diyen olursa kim diye sormak isterim. Yani bizim 10 numara tabirini verdiğimiz bir 10 nuamara hiç bir kollektif anlayışta yok ki! BJKlılar ağlıyorlar Delgado'suz 10 nuamrasızız diye, bense hiç kafaya takmıyorum. Ofansif, sadece hücumda değil, savunmada da rakibi bozan hareketlere sahip bir orta saha bence 10 numaradan çok daha ötedir. Bu anlamda Ragıp'ın önüne konacak böyle bir oyuncu Esesimizi çoşturur. Doğa'nın 1.Lig'deyken bu tür oyunlarına şahit olmuştuk. Süper Lig'de ise sadece GS deplasmanında oynadı bu oyununu Doğa. Bakarsınız bu sene bu misyonu yerini getirir. Ben umutluyum Doğa'dan. Şans verilmesi gereken isimlerden.

Yıldıray'ın gelmesi bu mevkideki oyunun tek tarafı için çok olumlu. Ofansif yapısı ile gol yollarını rahatlatır, dğer yandan savunmasız maç kazanılmayacağını Rıza Hoca ligdeki en az 10 takımın TD'lerinden daha iyi bildiğinden eminim. Geçen seneki saçma puan kayıpları hep defans yüzünden değil miydi? İşte diyorum benim asıl merak ettiğim mevkidir defans. Belki Ankara'da olursam maçları canlı izleme fırsatı yakalayacağım. Olmadı buradan herkese duyuralım maçları TRT'den izleyebilirsiniz siz de.

Yöntemimizin transfer çalışmalarını bu sene de hiç beğenmedim. Hala Poljak, Lovrek ve diğer bir iki yabancı konusunda bir gelişme var mı bilmiyoruz. En az 7 yeni oyuncu denildi, göstermlik olarak 7 sayısı bulundu -Youla dahil- ama kaçı ilk 11'e transfer edildi ki! Nokta transfer anlayışı zaten yok takımda. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlara bakıp ilk 6 hedefimiz demek neye benziyor biliyor musunuz? 1 yıl önce bilançolarda kar yazıp, gerçeği görmek istemeyen bankaların, krizi hissetmesine rağmen, güllük gülistanık tavırlarını korumasına benziyor. Sonları ise malumunuz. Aman! Bizim sonumuz benzemesin diyelim.

Belki de uzun sürelerde buralara yazı yazma fırsatım olmayacak bundan sonra. Malum vatani görevimiz her şeyden üstün. Gelince yine buluşuruz. Sevgiler...

2 yorum:

omer26 dedi ki...

Kardeşim yüreğine sağlık. Şimdiden hayırlı teskereler diyelim. Sen gidince bir askerlik fotoğrafını bloga yerleştirmek için göndermeni bekleyeceğiz. Bizim blog da durmadan asker uğurluyor. Önce Oktay sonra sen. Sıra bende artık.

gok26 dedi ki...

Bizim takımımıza yıldıray'ın gelmesi ve 10 numara hakkında yaptığınız yorumları çok beğendim. %100 katılıyorum. Elinize sağlık.