4 Ağustos 2009 Salı

Açığın Üstü

Eğer geçici bir çözümse ki bahsi geçen yatırım maliyetini düşününce pek geçici olacağa benzemiyor, şimdiki halini düşündüğümüzde kabul edilebilir belki. Ancak uzun vadede bu şekilde kullanılacaksa taraftarın yarasına ilaç olacağa benzemiyor. Taraftar kapalıdaki mevcut direklerin çağımız stadyumlarına yakışmadığı için kaldırılmasını isterken yeni yapılacak bir projede ortada direklerin kullanılması halen olaylara bakış açısının değişmediğini gösteriyor.

Kişisel düşüncem yapılacak projenin her ne olursa olsun açığın şu anki halinden daha iyi olacağıdır. Ancak proje yapılırken daha uzun sürelerde kullanabileceğimiz şekilde düşünülseydi daha iyi olurdu. Kanımca yapımına başlanacak tarih olan 2010 yılına kadar projenin bu hali iyileştirilecektir.

2 yorum:

UzunPaslar dedi ki...

Günümüz ekonomik koşullarında sıfırdan stadyum yapmak çok zor. Kayseri yaptı ama onunki de birçok zorluktan geçti. Konya gibi projelerden maalesef ses seda yok.

Bu yüzden Eskişehirspor'da stadyum modernizasyonu daha önemli ve gerçekçi bence. Önce açığın üstü kapatılır ardından da kale arkasına tribün yapılırsa stadyumun mevcut konumuyla beraber gayet hoş bir iş olur.

Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla açığın üstünü kapatma olayını Yılmaz Büyükerşen üstüne almış. Yılmaz Hoca serbest bırakılırsa bu projeden kat kat hoş bir iş yapacağına eminim. Tribüne adı verilmesi de çok güzel bir gelişme olmuş.

Bu projedeki görünüm göze çok hoş gelecek biçimde olmasa da tamamen açık kalmasından iyidir bence. Tabii bu tür şeyler her gün yapılmıyor; onun için mevcut imkanların sınırlarını sonuna dek zorlamak lazım.

mmt26 dedi ki...

ben her zaman stadımızın modernize edilmesinde ilk aşamanın açık tribunün üzerini kapatmak olduğunu savundum...
yapılan tasarım çok iyi olmasada direkler hariç fena değil... bu olay gerçekleşirse 12 bin kişi kapasiteli dev tribunde çoşmak ayrı bir zevk olacak :D