12 Ağustos 2010 Perşembe

ETB nasıl olur?

Güzel olur... Yeter ki, gerçekten tek ses olmasını bilebilsin...

Kuruluşundan 45 yıl geçmiş bu takımın. Anadolu'da, hatta Türkiye'de ilk düzenli taraftar oluşumunu sağlamış, deplasman kültürünü Türk futboluna sokmuş, bir açıdan güzel de yapmış ama her nedense bir türlü bu birliği sürekliliğe çevirememiş ve bayrağı İstanbul'a teslim edip kendi kabuğuna çekilmiş...

Yılların yaşlandırdığı takımla yaşlanan bir taraftar topluluğu olmamış bu takımın. Olanı yok edip yenileri kurma çabasıyla geçmiş işte zaman... Fazla değil daha 3-4 yıl öncesine daynanan oluşmlarla 45 yıllık bir mazinin temsili var bu ülkede. Kime sorsan hangi oluşumda olduğunu kendi de bilmiyor. 3-5 tane isim sayıp, bir şeyleri kabullendiğini sanıyor. Halbuki, sen kendini teslim ettiğin kadar, tribünde de seni temsil eden bir taraftar oluşumunun olması gerekliliğinin farkında değil bu taraftar. Farkına varan da kendini öne çıkarma çabasıyla yeni uydurmalarla, daha da işleri komplike etme derdinde.

ETB yani Eskişehirspor Taraftarlar Birliği girişimi, 30 civarında irili ufaklı taraftar oluşumlarının tek sesi olma çabası içinde. Olup olamayacağı tartışılır ama şu anki haliyle dertlere deva olacak bir düşünce yapısına ve girişime sahip değil. Nasıl ki, bu oluşumlar hala içten yönetilmeye devam edilecekse, ETB tarafından alınan kararlar da o kadar yüzeysel kalmaya devam edecektir.

Bu durum hiç te takım için tek ses taraftar oluşumuna benzemiyor. Hani bir mantık vardır, olursa olur olmazsa canın sağolsun, işte bu mantıkla hareketin başlanmadığının kanıtlanması için şimdi sözel ve yazısal olarak yapılan açıklamaların, uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle büyük bir takım olma yolunda yapılmaması gerekenleri yapan bazı küçük oluşumların önüne geçilmesi anlamında yapılan açıklamaları biz de canı gönülden destekliyoruz ve gerçekten bunun uygulanmasını istiyoruz.

Ayrıca en başta sorulması gereken soruya yazımın en sonunda cevap vereceğim. Bu kadar çok oluşumun mevcut olması normal mi, faydalı mı? sorusuna sadece normal de faydalı da değil! diyeceğim ve yorumu size bırakacağım. Enteresan...

Hiç yorum yok: