1 Şubat 2009 Pazar

Eskişehirspor 6-1 İbb

Maça gidemediğim için radyodan dinlediklerimi aktarıyorum. Maça İbb biraz daha hızlı başladı. Eskişehirspor'da performansı merak edilen Engin Baytar ilk maçında oynadığı süre içinde çok etkili bir performans sergiledi. Maçın 11. dakikasında ceza sahasına girdi ve yine maça iyi başlayan Ekrem Ekşioğlu tarafından düşürüldü. Ekrem kırmızı kart gördü. Kazanılan penaltıyı 15. dakikada Youla gole çevirdi. 19. dakikada Youla'nın ortasını Batuhan tamamladı. Üst direğe çarpan top ağlarla buluştu. 29. dakikada Engin'in ceza sahasına ortasını Batuhan Youla'ya indirdi. Youla'nın pasını Nadarevic gole çevirdi. Bu dakikaya kadar en etkili futbolcumuz Engin İbb teknik direktörü Abdullah Avcı ile tartıştı. Sarı kart gördükten sonra Barbosa'nın ayağına basınca direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. İlk yarının son dakikasında kazanılan penaltıyı Youla gole çevirirken Abdullah Avcı sahayı terk etti. İlk yarı 4-0 bitti.

Abdullah Avcı ikinci yarıda yeniden takımının başında sahaya çıktı. İkinci yarıya da etkili başlayan Eskişehirspor Batuhan, Bülent Ertuğrul ve Youla ile yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Maçın 56. dakikasında kullanılan korneri İbb'de Barbosa gole çevirdi. 62. dakikada defansın arkasına sarkan Youla güzel bir vuruşla kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu. 69. dakikada İbb penaltı atışından yararlanamadı. 71. dakikada Batuhan'nın vuruşunda top yeniden ağlarla buluştu.

Başka gol olmayınca Eskişehirspor kendi evinde İbb'yi 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Beni en çok sevindiren yeni transferlerimizin takıma çok büyük katkısının oladuğunu görmekti. Engin Baytar yaptığı disiplinsiz hareket olmasaydı belki de TSL'de haftanın adamı olabilirdi.

Hiç yorum yok: