27 Nisan 2010 Salı

Fark var!

Ceza'nın son dönemde en sevilen şarkılarından biri 'fark var'. Ben de Bursaspor ile aramızda var olan farkın ne olduğunu düşünerek yazdım bu yazıyı.

Bursaspor şampiyonluğa oynuyor, Eskişehirspor son dönemde beklenmedik şekilde kaybedilen maçlarla Avrupa kapısını aralamaktan giderek uzaklaşıyor.

Takımların bütçelerine baktığımızda Bursaspor'un Eskişehirspor'a göre çok az bir farkla önde olduğunu görmekteyiz.

Bursaspor 26 oyuncusuyla 25 milyon avro ederken, Eskişehirspor 30 oyuncusuyla 25 milyon avro ediyor. Tabi bir sonraki sezon Bursaspor'un mevcut futbolcularıyla kalsa dahi değerini bir hayli artıracağı açıktır.

2009 - 2010 sezonunda oynanan maçlara baktığımızda 31. hafta itibarıyla aradaki 15 puanlık farkın, deplasmanda oynanan maçlarda Bursaspor'un 14 puan daha fazla toplamasının bir sonucu olarak görebiliriz. İki takımda evinde taraftarının da desteğiyle yenilmez bir takım halindeyken, deplasman Eskişehirspor, Bursaspor'un yanına bile yaklaşamıyor.

Gelecek sezon, bu sezona göre daha başarılı olmak istiyorsak, sonuca daha çok etki edecek ve bunun yanında ligimizi tanıyan oyuncular transfer edilmesi gerekiyor.

Deplasman sorununu da çözdüğümüzde Anadolu'nun gerçek yıldızı parlayacaktır.

18 Nisan 2010 Pazar

Maç sonu notları #18.04.10

4 isim hakkında konuşmak yeterli bu maç için. Fahri, Sezgin, Aydın ve Sezer. Stadda değildik malesef ama ekran başında neyin ne olduğunu gördük. Sezgin gibi bir futbolcunun 2 yıldır Süper Lig'de forma buluyor olması, bizim ne kadar da mütevazi bir kadromuz olduğunu gösteriyor. Bunu her defasında söylüyoruz, bu kadroyla buralar bile çok iyi yerler. Ankaragücü sezon başından beri şu kadroyla ve yerli hocayla gelmiş olsaydı, emin olun biz değil onlar zorluyor olurdu Avrupa'yı. Kadro kalitesinin Ankaragücü ile bu kadar fark yarattığını da kabul etmek lazım. Kadro derinliği olmayan ve kalitesi düşük bir takımımız var. Ümit ile, Sezer ile, Ivesa'nın ekstra performansları ile kalite sınırımızı zorluyoruz. O da ancak bazı maçlarda -mesela GS maçı- taraftarın desteği, Rıza Hoca'nın doğru taktik stratejisi ile oyuncu seçimi ve maneviyat gücüyle ortaya çıkıyor.

Şimdi gelelim maça; Sezgin'e daha da bir şey demiyorum, Rıza Hoca artık bu sezonu Sezgin ile kapatmamalı. Hedeften uzaklaşan bir takımın Sezgin ile devam etmeye ihtiyacı yok. Aydın gibi bir kiralık futbolcuyu da sırf değişiklik yapmak için sahaya sürmemeli. 90 dakika oynayacak adamlarımız var yedekte; Adem Sarı, Erkan Zengin gibi. Fahri Tatan ise özellikle böyle maçlarda tamamen risk demek. Rıza Hoca'yı ilk kez böyle bir risk aldığını gördüm ama tutmadı Hocam işte! Bu takım koşarak, hırslanarak kazanıyor. Mücadele ile bir yerlere geliyor. Tekniği ne kadar iyi olursa olsun, koşmayan, mücadele etmeyen bir adamın bu takımda yeri yok malesef. Sezar'ın hakkını da Sezer'e vermek lazım. Sezer nasıl tekniğe, mücadeleyi katıyorsa, Fahri de katacak ki bu takımda oynayacak! Ama açık konuşalım bu takımla, bu taktikle Sezer bile körelir...

11 Nisan 2010 Pazar

R.I.P.



Alper Balaban, geçen sezon Eskişehirspor forması giymişti. Geçen hafta Almanya'daki bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Ruhu şad olsun..

KAPAK



Eskişehirspor Resmi Dergisi son zamanlarda güzel işler çıkarıyordu, ancak son sayıda (19) kapak olan haber ile adeta acı bir gerçeği gün yüzüne çıkartmıştır : Eskişehirspor üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışanlar bitmemiş. Vay efendim pek muhterem Bakan Cemil Çiçek, kulüp yöneticilerinden Güvensoy'u ziyaret etmiş, forma hediye edilmiş, vs... Haberin içeriğinin hiç bir önemi yok. Kendileri çalmış, kendileri oynamış.

Ligin 2. yarısı itibariyle 11 maçta 23 puan toplayan takımın oyuncuları veya teknik heyetine yer verilmezken şehre herhangi bir ziyaret gerçekleştirmiş Bakan'a sanki yıllardır gönülden Eskişehirsporlu bir devlet adamına vefa gösterirmişçesine kapakta yer verilmesine ne gönlüm ne de gözüm razı olmuyor!

Derginin 7. sayısını protesto etmeye davet ettiğimizde* ihanetle suçlandığımız günleri düşününce bu ay yapılan kapak aslında o kadar da şaşırtmıyor beni. Forum sitelerinde herkesin destek verdiği protesto organizasyonlarına (geçen sezon yapılan TFF ve daha önceki sezonlarda yapılan Gültekin Güvensoy protestosu) sadece 30-40 kişi gitmesinin yanı süre, gidenleri uyaranların olduğunu düşünürsek şaşırmıyorum..


7. sayının kapağında Unakıtan (sol altta)


Masaya yumruğu vaktinde vurmayınca bunların olması normal.. "Beni öldürmeyen, güçlendirir" diye bir söz var, tam da bu durum için söylenmiş sanki... Vakti zamanında birlik olup "bizim siyasetle ve/veya üzerimizden prim yapmaya çalışan kişilerle işimiz olmaz" diyemediğimiz gibi sessiz kalarak kabullendik bu durumu..


Şimdi istediğimiz kadar ağlayalım, neye yarar! KAPAK olsun hepimize..




1 Nisan 2010 Perşembe

Tarihtir Bizi Bağlayan



Eskişehirspor - Kasımpaşa kardeşliğini bilmeyen kalmadı. Ancak, detaylarını bilmeyenler ister istemez soruyor "nereden çıktı bu kardeşlik" diye... Eskişehirspor Resmi Sitesi'nde bu soruya verilecek cevaplardan birine ışık tutmuş Menejerimiz Sn. Kerem Atılmaz. Buyrun...


İLK MAÇ

İlk maç 5 Eylül 1965 günü Eskişehir Atatürk stadında Kasımpaşa ile oynanmıştır. Maç öncesi Başkan Aziz Bolel’in konuşması şöyledir.

“Çok kıymetli Eskişehirsporlular ve sporsever hemşehrilerim. Önce aramızda bulunan kıymetli misafirlerimiz Kasımpaşa kulübü idareci ve futbolcularına sizler adına ve kulübümüz adına hoş geldiniz der, kendilerini hürmetle selamlarım.

Bugün burada Atatürk Stadında Eskişehir’in spor tarihinde ilk defa oynayacak olan Milli Lig maçı, yine Eskişehir’in öz evlatlarından kurulu, Eskişehir’in adını ve bayrağını taşıyan Eskişehirspor’un maçı olarak seyretmenin zevk ve heyecanı içinde bulunuyorsunuz. Bu tarihi günün ilk sayfalarına şanla, zaferle başlamak için elimizden gelen gayreti esirgemedik. Eskişehirspor için kasmın kapısı herzaman ardına kadar açıktır. Parti, meslek ve düşünce ayrımları olmadan aynı nam altında ve aynı gaye ile hep birlikte Eskişehirspor’un zaferi için dua edelim. YAŞASIN ESKİŞEHİRSPOR



Bu maç Eskişehirspor’un 2-0 galibiyeti ile sona ermiştir.
1965-66 sezonunda İkinci Lig deki ilk resmî maçında Eskişehirspor Kasımpaşa yla karşılaşıyor.
Eskişehirspor un ilk golünü Fethi Heper atıyor.


kaynak : http://www.eskisehirspor.org/1965_tarihce.asp