20 Haziran 2009 Cumartesi

Trene Binerken #1

Eskişehir halkı için Devlet Demiryolları çok önemli bir kurumdur. Eskişehir'in tam merkezine kurulmuş olan Türkiye Lokomotif ve Motor San. A.Ş. (Tülomsaş) de Eskişehir'in gelişme sürecinde çok önemli bir rol üstlenmiştir. Eskişehir'de kime sorsanız mutlaka bir yakını bu şirkette çalışmıştır. Bunun yanında demiryolu açısından bakıldığında Ankara ve İstanbul'un ortasında yer alan Eskişehir Gar'ı bu iki büyük şehrin köprüsü olmuştur yıllarca. Demiryollarının en sadık müşterileridir Eskişehirliler.

Eskişehirspor taraftarı da çoğu deplasman organizasyonunda bu sadakati göstererek treni kullanır. Hafta sonu yemekli vagonda seyahat edenler mutlaka taraftarlarımıza rastlamıştır. Maça gitmeyecek bile olsa yemekli vagonda Eskişehirspor forması ile birileri mutlaka bulunur. Bu kale muhafızlarının nöbeti gibidir bazen. Yemekli vagon Eskişehirspor'un kalesidir. Kimseye kaptırılmaz. Bazı deplasmanlarda paylaşılır sadece. İleriki yazılarımda tren yolculuğu ile gittiğim deplasmanlar hakkında paylaşımlarımın bulunduğu bir yazı dizisinin başlangıcı bu yazı olsun istedim.

Hızlı tren Ankara-Eskişehir arasında seferlere başladı. Hatta takımımız ve bazı taraftarlarımız Ankaragücü deplasmanına hızlı tren ile gitmişti. Bu teknolojik gelişim sürecinin futbol ve taraftar için çok yararlı olacağından hiç şüphem yok. Umarım hızlı tren Eskişehir-İstanbul arasında da planlandığı tarihte faaliyete geçer. Hızlandırılmış tren kazasında 3 arkadaşını yitiren bir Eskişehirli olarak bir daha böyle kazaların yaşanmaması için gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyorum. Harcanmayan milyonlar o kaybedilen canlardan daha mı değerli? Herşeyi ile tam güvenli bir demiryolu sistemi oturtulmasını umuyorum.

4 yorum:

Özgür Ersöz dedi ki...

O trenlerin çoğunda yerimi almış biri olarak yazı dizini merakla bekliyorum =)

Adsız dedi ki...

Geçmişten günümüze trenler Eskişehirspor taraftarlarının vazgeçilmez ulaşım aracı olmuş. Zaten en keyifli deplasman yolculukları, imkanları bakımından trenlerde oluyor.
Fakat herşey bu kadar güzel değil. Her trene bindiğimde, hızlandırılmış tren kazasında kaybettiğimiz 3 arkadaşımız aklıma gelir, içimde bir burukluk olur. Allah onların günahlarını affetsin, makamları cennet olsun.
Bizim yüreklerimiz yandı, başkalarınınki yanmasın.

ziggytheking dedi ki...

"istanbul'da paşabahçe sıra sende fenerbahçe" yazılmış bir taraftar vagonunun çekilmiş bir fotoğrafı var. seride kullanabilirsin. bizzat babam eski bir tülomsaşçı olduğu için trenle gideln deplasmanın gönlümde yeri vardır :)

omer26 dedi ki...

Benim babam da eski bir Tülomsaşçı, yeni bir DDY'ci. O fotoğrafı mail olarak yollayabilirsen kullanmak isterim.