11 Nisan 2010 Pazar

R.I.P.



Alper Balaban, geçen sezon Eskişehirspor forması giymişti. Geçen hafta Almanya'daki bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Ruhu şad olsun..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Alper Balaban hristiyanmiydi? basliktan dolayi merak ettimde.

Allah gunahlarini affetsin,mekanin cennet olsun Alper Balaban

Özgür Ersöz dedi ki...

aynı sözcükleri İngilizce yazınca hırıstiyan mı olunuyor? din, diller üzeri bir maneviyattır ati.. canım RIP yazmak istedi, RIP yazdım..

referans kabul eder misin bilmem ama :

http://www.seslisozluk.com/?word=rest+in+peace

deepman dedi ki...

RIP yazmak yerine Allah Rahmet Eylesin veya Mekanın Cennet Olsun demek daha doğru olurdu. Zaten Blogumuzu her zmaan Türkçe'ye değer veren ve Türk Dil Kurumu kuralları çerçevesinde yazılar yazan bir blog olarak lanse ediyoruz arkadaş çevremizde. Bu açıdan sadece bu başlık değil, her yazdığımız yazıda Türkçe'ye ne kadar değer verdiğimizi ve önemesediğimizi göstermeliyiz. Örnek olarak; noktadan sonra büyük harf ile başlamak, bağlaçları doğru kullanmak vs. Bundan sonra bu konuda daha hassas olacağımıza inanıyorum.

Özgür Ersöz dedi ki...

Dini bir konuda yazarken istediğim dili kullanabileceğimi savunuyorum ısrarla. Çünkü, inanan veya inanmayan kişilerce okunan bir blog sitesinde tek bir çerçeveden bakmak hoş gözükmüyor.

Türkçe'yi ne denli düzgün ve TDK kurallarına uygun kullandığımı eski yazılarımı inceleyerek görebilirsiniz. Burada bunu anlatacak değilim.

RIP, yaygın olarak "huzur içinde uyu" anlamında kullanılıyor, ben de bu anlamda kullandım. Kaldı ki, geleneksel bir kalıp sözün kısaltması. Yani, nasıl ki yabancı bir futbolcudan bahsederken bir film adı olan "The Jackal" kullanılabiliyorsa, RIP de kullanıma oldukça müsait bir pozisyonda..

Ama, yazılarımda kullandığım üslup ve kelimeler sizi rahatsız ediyorsa bir daha yazmayarak size yardımcı olabilirim...

deepman dedi ki...

Bu konuyu burada tartışmaya gerek yok arkadaşlar. Kimse kimseye burada saldırmıyor, savunma yapmanıza gerek yok, hata yaptınız denmiyor, sadece görüşler sunuluyor. Eğer dahası varsa e-postlar ile yazışmalar yapabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Buna bu kadar tepki vermeni nedense anlayamadim Sevgili Ayarsiz :)

Bir musluman olarak,oldukten sonra bana R.I.P (Rest In Peace) denilmesinin yerine Allah rahmet eylesin denilmesini tercih ederim. O yuzden sorma ihtiyaci hissettim.

Ayrica herkes inancinda ve soylemlerinde sonuna kadar OZGURdur..Sende buraya (fikir bazinda) diledigin gibi yazabilirsin elbette, diger yazarlarimizin oldugu gibi senin yazilarinida keyifle okuyoruz. Gereksiz ultimatomlar vermeye luzum yok :)