11 Nisan 2010 Pazar

KAPAK



Eskişehirspor Resmi Dergisi son zamanlarda güzel işler çıkarıyordu, ancak son sayıda (19) kapak olan haber ile adeta acı bir gerçeği gün yüzüne çıkartmıştır : Eskişehirspor üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışanlar bitmemiş. Vay efendim pek muhterem Bakan Cemil Çiçek, kulüp yöneticilerinden Güvensoy'u ziyaret etmiş, forma hediye edilmiş, vs... Haberin içeriğinin hiç bir önemi yok. Kendileri çalmış, kendileri oynamış.

Ligin 2. yarısı itibariyle 11 maçta 23 puan toplayan takımın oyuncuları veya teknik heyetine yer verilmezken şehre herhangi bir ziyaret gerçekleştirmiş Bakan'a sanki yıllardır gönülden Eskişehirsporlu bir devlet adamına vefa gösterirmişçesine kapakta yer verilmesine ne gönlüm ne de gözüm razı olmuyor!

Derginin 7. sayısını protesto etmeye davet ettiğimizde* ihanetle suçlandığımız günleri düşününce bu ay yapılan kapak aslında o kadar da şaşırtmıyor beni. Forum sitelerinde herkesin destek verdiği protesto organizasyonlarına (geçen sezon yapılan TFF ve daha önceki sezonlarda yapılan Gültekin Güvensoy protestosu) sadece 30-40 kişi gitmesinin yanı süre, gidenleri uyaranların olduğunu düşünürsek şaşırmıyorum..


7. sayının kapağında Unakıtan (sol altta)


Masaya yumruğu vaktinde vurmayınca bunların olması normal.. "Beni öldürmeyen, güçlendirir" diye bir söz var, tam da bu durum için söylenmiş sanki... Vakti zamanında birlik olup "bizim siyasetle ve/veya üzerimizden prim yapmaya çalışan kişilerle işimiz olmaz" diyemediğimiz gibi sessiz kalarak kabullendik bu durumu..


Şimdi istediğimiz kadar ağlayalım, neye yarar! KAPAK olsun hepimize..




Hiç yorum yok: