24 Mart 2010 Çarşamba

Eskişehir inanıyor!


Beşiktaş deplasmanı akıllarda 1,5 haftadır. Nasıl kazanırızın hesapları yapılmakta teknik ekip tarafından. Geçmişe baktığımızda kazanılamayacak gibi görünen maçları bir türlü lehimize çeviremiyoruz. Daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi maça karamsar baktığımız zaman nedense o maçtan galip gelmeyi bırakın puan bile çıkartamıyoruz yeri geldiğinde. Bunda en kötü anım bu seneki Diyarbakırspor maçıdır mesela. Bir türlü maçtaki galibiyetimize inanamadık, maç öncesinde olsun, maç sırasında olsun. Halbuki içeride oynanabilecek ve böylesine rahat gözüken bir maçı az daha kaybediyorduk. İşte bu maçlarda karamsarlık bizde öyle bir atalete sebep oldu hep. Neyse, bu sefer 30 yıllık bir şanssızlığı devirmek için kararlıyız. Sadece taraftarlar olarak söylemiyorum bunu, takımın içinde futbolcusu, malzemecisi, yöneticisi ve özellikle teknik kadrosu bunu benimsemiş durumda. Kimse kendini kandırmasın bu konuda. Rıza Hoca elbette ki herkesden çok inanmış durumda bu maça.

İşin enteresan yanı da yılalrca şampiyonluk yolunda kapıştığımız GS ve FB gibi takımları devirmesini bilen takımımız, bizle şampiyonluk mücadelesine dahi girişemeyen BJK gibi bir takıma karşı bir türlü galip gelememesi ve bunun 30 yıla kadar dayanması. İşte buna rağmen bu sefer karamsar değiliz.

5 yorum:

MaSSaRo dedi ki...

"" bizle şampiyonluk mücadelesine dahi girişemeyen BJK gibi bir takıma karşı bir türlü galip gelememesi ve bunun 30 yıla kadar dayanması. ""

eskişehirspor devamlı şampiyonluğa oynuyordu da bizmi görmedik? bu 30 yılın kaçında bjk ile aynı ligte mücadele etti de bir türlü üstünlük kuramadı?
zamanında bikaç kere üstlerde takıldınız diye "BJK gibi bir takım!" olunmuyor maalesef...

deepman dedi ki...

süper ligdeki ilk yıllarımızda, bugünün tam tersine bizim için sıradan bir takımdınız malesef. onu belirtmek için öyle söyledim. gerçekleri görmek lazım.

MaSSaRo dedi ki...

yaşım gereği o yılları göremedim dostum.eskiye dair hatırladığım tek eskişehir maçı 2-0 dan 3-2 aldığımız maçtı.
"gerçekleri görmek lazım" güzel söz aynen benimde yazdığım gibi "zamanında bikaç kere üstlerde takıldınız diye büyük olunmuyor" sözüyle örtüşüyor. eskişehir küçümsemiyorum ama sende yazılarındaki imaları daha dikkatli seçmeye özen göstermelisin. başarısız bir takımın taraftarısın ve başarılı bir takımı küçümsüyorsun. gerçek işte bu =)

deepman dedi ki...

sizin gözünüzde büyük olmak gibi bir derdimiz yok. büyüklüğün ölçütünü siz kendi çapınızda belirlemişsiniz, bize uymaz o zaten.

ayrıca başarıyla ölçülmez eskişehir sevgisi. isterse 3.lig de oynasın yine taraftarıyız takımımızın. Acaba Beşiktaş 3.lige düşse bizim kadar taraftar toplayabilecek mi?

yaşım gereği ben de görmedim ama mazimizi çok iyi biliyorum. adınıza üzgünüm ama süper ligde siz sürünürken biz şampiyonluğa oynuyorduk. şimdi tam tersi olabilir ama işi maziye getirirsen ki benim bahsettiğim yıllara getiriyorsun, üzülen sen olursun.

yine de saygım çoktur beşiktaş taraftarına ve kulübüne karşı. Türk futboluna kazandırdıklarını görmezden gelmek için kör olmak lazım. bazı takımlar gibi gençlerimizi harcamayıor en azından...

MaSSaRo dedi ki...

- büyüklüğü kendi çağımızda biz belirlemedik 3 büyükler diye bir kalıp var.

- eskişehir sınırları içinde taraftar sayınız fazladır belki ama işte büyük dedik ya bikere bu sevgi sınır tanımıyor =)

- her camianın kötü yılları olabilir, altın yılları olacağı gibi. 3 te 2 size denk gelmiş ama bu sizi değerli kılmaz.

güzel atışmamız için teşekkürler dostum =) umarım daha başarılı olursun. maçı yazarsan bloğuna gene not düşerim =) saygılar...