11 Aralık 2009 Cuma

Yeter Hocam


Rıza Çalımbay 2 sezondur akmasa da damlayan bir takım yarattı. İnişler çıkışlar olan, her takımdan içerde dışarda puan alabilecek güçte; ancak gerek tecrübesizlik, gerek kadro genişliğinin olmaması bizi orta sıralarda dolanan tipik "Anadolu Takımı" haline getirdi. Zamanla aşılır dedik, 12 yılın pasını atmaktan bahsettik. Yeni stad, zamanla oturacak takım iskeleti ve o meşhur kadro genişliğine artık detayına inmeye gerek olmayan Büyük Eskişehirspor Taraftarı eklenince önümüzdeki yıllarda şampiyonluk sözcüğünü telaffuz etmek şaşırtmamalı kimseyi...

Ancak, bu büyük taraftarın sabrının zorlandığı bir husus var ki, yeter hocam dedirtiyor.

Bugün Eskişehirspor'un Eskişehirspor olmasını sağlayan, yıllar önce kendi şehrinin oyuncularından oluşan bir ekiple sarı-kırmızı-lacivert-siyah-beyaz farketmeksizin galibiyeti hedeflemesiydi.. Her maçtan galibiyet çıkmazdı elbet, ama en azından, evinde oynadığı maçta 1-0 geride dakika 85'te savunma oyuncusu almazlardı o yıllarda.

Bütün şehir kenetlenmiş tek bir sevdanın peşinde koşarken takımın başına getirdiğimiz, kendisine sevdiğimizi emanet ettiğimiz Rıza Hoca, her sezon Beşiktaş'tan 2-3 oyuncu alarak aklınca bizim için günü kurtarıyor, Beşiktaş'ın da taze oyuncularının pişmesine katkıda bulunuyor. Sonra Feridun Düzağaç Radikal gazetesindeki köşesinde Eskişehirspor için Beşiktaş'ın geri dönüşüm kutusu deyince verilecek cevap kalmıyor bize...*

Acı, ama gerçek! son bir buçuk sezonluk periyotta sürekli adı başka bir takımla anılan hocamız, bunun aksini göstermek adına zerre çaba sarfetmiyor. Hatta, Demirören'den hala futbolcu rica ediyor.. Hem de komik bir biçimde : "Tabata size lazım değilse bize verin, çok güzel oynar bizde." Belki kelimesi kelimesine böyle değildi sözler ama sonuç bu.. **

Şimdi, sormak istiyorum, bu sezon bizim hedefimiz nedir? İlk 5 deniliyor. Ama, kolay olmaz ilk 5'e girmek. Ayrıca, henüz olası Avrupa Kupası maçları için yeterli donanıma sahip de değiliz. Dolayısıyla, yönetim yeni stad projesini hayata geçirirken, kurumsallık üzerinde çalışırken (çalışmadıkları aşikar ya, neyse) Rıza Hoca'nın da takımı altyapıdan gelen oyuncularla genişletmesi, önümüzdeki 5 yılın kadrosunu oluşturması daha uygun olmaz mı?

Bu taraftar yıllarca şikayet etmeden alt liglerde sevdasının peşinden koştu, saman alevi gibi parlayıp bir sezon 5. olup, diğer sezon küme düşmemeye oynamaktansa, yine sabredip 1-2 sezon orta sıralarda ligi tamamladıktan sonra inmemek üzere zirveye çıkmayı, istikrarı korumayı tercih eder...

Karar yönetim ve Rıza Hoca'nın...












7 yorum:

gürkan şen dedi ki...

zaten şu an son cümlede dediğinin aynısını yapmıyor mu rıza hoca ?? ilk 5 falan muhabbeti sadece bi hedef koymaktır, futbolcuları motive etmektir.. küme düşmemeye oynayacağız, önce ligde tututunacağız hedefi daha mı doğru ?? yazdığın yazıda kendinle çelişiyorsun, hem yönetimi, tesislere, alt yapıya ve stada az önem verilmesinden yakınıyorsun hemde rıza hocayı suçlu buluyorsun.. elinde yoksa napsın adam.. takıma yararlı olmadı mı geçen sene kiralanan batuhan.. 3-5 puana katkısı olmadı mı? şu an alt yapıda bi arda turan, bi aydın karabulut, bi aydın yılmaz..vs kalitesinde ne futbulcu var nede onları yetiştirecek hoca ve imkan.. adam napsın.. bu durumda sen olsan kimi çıkartır ne şekilde oynatırdın yada küme düşme pahasına buna cesaret edebilirmiydin.. kimleri transfer edebilirdin bu bütçeyle soruyorum sana?? tekrar soruyorum sana hadi rıza hoca dedi elimden gelen budur fazlasını yapamam, kimi getirceksin takımın başına.. yetenek keşfetsin oyuncu geliştirsin diye reijkard ın yanından neeskens i mi ayırıp getirebileceksin???

gürkan şen dedi ki...

daha adam gibi şarkı yazamayan feridun düzagac a mı cevap verme gereği duyuyorsunuz?

Unknown dedi ki...

batuhan golleri atınca tüm stad ayakta alkışlıyordunuz ama. rıza hoca napıyor bunun karşılığında eskişehir'in parasını beşiktaş'a mı veriyor. geçen sene emre özkan da batu da bedelsiz olarak kiralık gitmişti eskişehir'e. altyapıdan oyuncu çıkarın demek kolay, peki ya formanın hakkını verecek kalitede adam yoksa rıza hoca napsın? eskişehir gayet iyi yolda, sabredilmesi lazım biraz.

Adsız dedi ki...

1. Fenerbahçe maçında Ragıp sakatlandı ve kenara geldi. Rıza Çalımbay Ragıp'a bağırıp çağırmaya başladı, oynayabileceğini, ciddi bir şeyinin olmadığını söyledi. Ragıp oyuna girse ve futbol hayatını bitirecek bir sakatlık yaşasa Rıza Hoca için önemli olan Fener'i yenmek mi olacak?

2. NTV Spor'daki Spor Servisi'ne bağlandı ve Ivesa'nın forvette oynatılıp oynatılmayacağı konusuna cevap verdi. Dedi ki; "Böyle bir şey olmaz, zaten oynatamayız da kurallar gereği. Belki son dakikalarda ileri çıkar, uzun boyundan faydalanmak için kullanırız ama forvette oynamayacak." Uzun toplardan medet uman adam futbol takımı yönetmesin lütfen.

Rıza Çalımbay maalesef Eskişehirspor'un aradığı adam değildir. Vizyonsuz, korkak bir adamdır. Eskişehirspor'un buralara gelişinde en büyük pay taraftarındır.

omer26 dedi ki...

Hacım,

iş yoğunluğum nedeniyle son zamanlarda yazamıyorum bloga. Bu boşluğu doldurman iyi oldu.

Rıza Hoca ne dersek diyelim bize ligde başarının kapısını aralayacak anahtar isimdir bence. Onunla yakaladığımız istikrarı bozmaya gerek yok. Geçen sezon hakem hataları olmasaydı çok daha farklı yerlerde bitirirdi bu takım. Çoğu maçı iyi oynayıp kaybettik.

Rıza Hoca'yı değerlendirirken ona sunulan imkanları göz önünde bulundurmak gerekir. Sunulan bu imkanları ve oynanan futbolu da düşündüğümüzde elde ettiği sonuç geçen sezon için başarı sayılabilir.

İyi oynadık ama bunu puan tablosuna ("luk et dı tabela") yansıtamadık. Antalya ve Konya maçlarını Batuhan ile aldığımızı ve bu sayede ligde kaldığımızı unutmayalım. Aynı Batuhan'ı sezonun ikinci yarısında yine kiralasak ve avrupa kupalarına onun sayesinde katılsak Rıza Hoca yine mi suçlu olacak "geri dönüşüm kutusu" yaptığı için takımı?

Batuhan'ın gelmesini en çok ben eleştirmişimdir herhalde camiada. Ben de başta "altyapı mıyız biz?" sorusunu kaç kez sordum kendime. Sonra yaşanan tüm sıkıntılara rağmen (!!!) ben bile Batuhan'ın Eskişehirspor ile "ten uyumunun" mükemmel olduğuna inanmaya başladım nedense. Anadolu takımları ne yazık ki bu ekonomik koşullarda "yarışta ben de varım" diyebilmek için kiralık oyuncularla günü kurtarmak zorunda kalabiliyor bazen. Önemli olan o oyuncularla günü kurtarırken geleceği unutmamak. Bunun için de kendi genç yeteneklerine şans verebilecek bir kadro yapısı oluşturmak gerekiyor. Geçen sezon, seneler sonra yeniden süper lige çıkmış olmanın verdiği gerilim yüzünden buna pek imkan bulamadı hoca. Şans verdiği oyuncular da bu şansları iyi kullanamadı.

Fakat bu sezon biraz daha farklı. Her ne kadar sakat ve cezalı oyuncular yüzünden de olsa Adem ve Alper'i önemli bir TS maçında, hem de yenik durumdayken sahaya süren, ardından FB maçında onları yıldızlaştıran Rıza Hoca değil mi? Adem'i (başka takımdan gelse de genç olduğu için sayıyorum) ve Alper'i xxx milyona sattığımızda ya da milli takıma seçildiklerinde fabrikanın bacalarının yeniden tüttüğünü görmek bizleri yeniden umutlandırmayacak mı? Lisansı Eskişehirspor'da olan bir futbolcu en son ne zaman A Milli olmuş?

Son söz de hocaya;

Rıza Hoca yeter arık sen de kazan şu beşiktaş maçlarından birini.....

Özgür Ersöz dedi ki...

@gürkan şen

Ben, sadece parantez içinde yönetimin yavaşlığı, vurdumduymazlığına göndermede bulundum. Ama, genel olarak başarılı olmasa da Eskişehirspor Yönetimi bir yol haritasına sahip ve bu yolda iyi-kötü ilerliyor.

Biz taraftarlar, yönetim tarafından uzun vaadede sağlam bir başarı ve istikrar teyit edildiği takdirde bu sezon, hatta 2-3 sezon düşmemeye değilse de orta sıralara oynamaya razıyız.

İşte, tam da bu geçiş evresi sayılabilecek sürede sportif açıdan büyük başarılar hedeflenmezken, Rıza Hoca'nın zaten efsane bir durum olmazsa düşmemeyi garantilediğimiz bu sezonda devre arasında alınacak 2 oyuncuyla göz boyaması yerine, kadromuzda bulunup süre alamayan gençlere yer vererek kendi oyuncularımızın pişmesini sağlaması gerekmektedir..

Yorum yapan Ömer26'nın da bahsettiği gibi Alper, Adem gibi genç isimlere yer verdi. Bunlar güzel şeyler.. Ancak, tam da istediğimiz şeyler oluyor derken Rıza Hoca'nın Beşiktaş'tan kiralık olarak, orda süre bulamayan 2 oyuncuyu istemesi kafaları karıştırdı.. Olur da bonservisleriyle gelirlerse (özellikle Batuhan'ın) başımızın üstünde yerleri var.

Umarım, açıklayıcı olmuşumdur...

@erdem

Eskişehirspor'da formanın hakkını verecek o kadar çok cevher var ki..

Ayrıca, size Eskişehirspor'u ve Eskişehirspor Taraftarı'nı daha detaylı takip etmenizi tavsiye ediyorum. Biz, geçen sezon düşmemeye oynuyorduk ve Batu bize gerekli bir oyuncuydu. Onun da maç eksiği vardı. Karşılıklı çıkarlarımızı koruduk, birbirimizi sevdik aynı zamanda.. Sonra da yollarımızı ayırdık. Bu sezon ise düşme gibi bir korkumuz dolayısıyla devre arası transferine ihtiyacımız yok. Size de söylüyorum aynı şeyi, bonservisiyle gelirse kendisine her daim kapımız açık...

Adsız dedi ki...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....