25 Aralık 2009 Cuma

Caresizim Mecbur Bu Veda

Turcell Super Lige gectigimiz sezon tekrar donen Eskisehirsporumuz, 2. sezonun ilk yarisini 25 puanla 9. sirada tamamladi. Gectimiz sezonun istatistikleriyle bu sezonun kileri karsilastirdigimizda arada cok buyuk bir fark olmasada, Eskisehirsporumuz bu yil dusme hattindan uzak, rahat bir sezon gecirecege benziyor, benziyordu..

Evet benziyordu, taa ki ard arda yasanan sakatliklar ve buna bagli olarak kaybedilen puanlara kadar. Sonu pekte aydinliga cikmayacak bir yola girmis bulunduk. Taraftarlarimizin bir kismi sabir olgularini malesef kaybetti. Onlara gore KOTU olan bu gidisatin tek sorumlusu Riza CALIMBAYdi. Gerekceleri Hocanin vizyon sahibi olmamasi ve takima guzel futbol oynatamamasiydi. Aslinda bir bakima haklilar fakat bu kadar acimasiz elestiriler niye? Bu elestiriler takima zarar vermekten baska biseye yaramaz, yaramadigini bir cok defa gorduk, sanirim bundan sonrada gormeye devam edecegiz.

Diyarbakir macindan sonra Hocamiz cok guzel bir sey soyledi "kisiler gelip gecicidir, aslolan Eskisehirspordur". Yillardan beri bizim felsefemizde bu degil miydi zaten?

Youla krizininde patlak vermesiyle takimimiz bir kac hafta oncesine kadar aklimiza bile gelmeyecek bir kara bulut kumesinin icine girdi. Bunun da sorumlusu Riza Hocaydi, cunku Youlayi o getirmisti ve takimda tutup ondan faydalanmasini bilememisti.

Gectigimiz sezondan beri yerel medya Hocamizi acimasizca elestiriyordu, yonetimden yeterli destegi goremeyen Riza Hocanin tek destegi taraftardi. Yasanan son olaylardan sonra taraftar desteginden de yavas yavas mahrum kalmaya baslayan Riza Hoca`nin sezon sonuna kadar Eskisehirsporda kalabilecegini dusunmuyorum. Cunku olanlar onu hayli yipratmisa benziyor.

Kupada buyuk hedefler pesinde olan ESESimiz Ocak ayi icerisinde istedigi sonuclari elde edemezse ligin ikinci yarisina yeni bir hocayla baslariz. Ya da en gec sezon sonunda Riza CALIMBAY ve Eskisehirsporun yollari ayrilir.

Dilerim bunlarin hic biri olmaz, ligin ikinci yarisinda daha guclu ve basarili bir Eskisehirspor izleriz. Hocamizda bu kadar agir elestirileri, yasadigi bu kotu olaylari haketmedigini, bugunlerde kendisini zor durumda birakan insanlara bir kez daha ispatlar.

Hiç yorum yok: