10 Mart 2009 Salı

Kılpayı

53 kez milli formayı giyen ve milli takımımızın kaptanlığını yapmış olan efsane futbolcumuz İsmail Arca'nın dilinden Eskişehirspor'un kılpayı kaçırdığı şampiyonluğun hikayesi:

1969 senesinin Mayıs ayında burada (Eskişehir'de) Galatasaray maçını oynuyoruz. Hakem o zamanlar Marmara Oteli'nin müdürü olan Nejat Şener. Maç 0-0 devam ediyordu. Son 15 dakikaya girdik. Galatasaraylı futbolcunun şutu ceza sahası içinde birimizin koluna çarptı ve hakem penaltı verdi. Gerçekte o pozisyon penaltı değildi. İtirazlar her zamanki gibi sonuç vermedi. Penaltıyı Metin Oktay kullandı ve 1-0 öne geçtiler. Son dakikada aynı pozisyon bizim lehimize oldu fakat hakem penaltı çalmadı. Büyük Burhan'ın şutu Galatasaraylı futbolcunun eline çarptı fakat dediğim gibi hakem penaltıyı es geçti. Es geçince de seyirci sahaya girdi. Biz de hükmen mağlup olduk. Böylece bizim şampiyonluk umudumuz bitti.

Bundan sonra hep Galatasaray'la tekrar karşılaşıp rövanşı almak istiyorduk. Bursaspor'la kupa maçı oynadık. Orada 1-0 mağlup olduk. Burada 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nı aldık. Böylece Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray ile oynama şansını elde ettik. Galatasaray şampiyonluk havasındaydı. Biz de haksız yere şampiyonluğun kaçtığını düşünüyorduk. Kızılcahamam'da 10 günlük kampa girdik. Maçın 10. dakikasında kornerden gol yedik. Akabinde gol attık ve beraberliği yakaladık ama bu sefer yine onlar öne geçti. Tekrar beraberliği sağladık. Bitime üç dakika kala Ender soldan getirdi; Fethi de golü attı. Galatasaray'ı 3-2 yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldık. Ertesi gün Eskişehir'de gezerken taraftarlarımız bizi fırçaladı. Çok şaşırdık. Maçı neden 2-2 bitirip uzatmaya götürmediğimizi sordular. Çünkü maç uzasaydı 6-2 biterdi diye düşünüyorlardı.

Not: Bu röportaj Eskişehirspor Kulübü Aylık Resmi Dergisi 7. sayısının 56. sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok: