19 Mart 2009 Perşembe

Bir Minibüs Hatırası

İki sezon önce Olipmiyat Stadyum'undaki İBB maçına gitmek için bir minibüs tuttuk. Minibüs Eminönü'den hareket etti. Şoförümüzün değişik bir kişiliğe sahip olduğunu araca bindiğimiz anda anlamıştım. Yaklaşık 14-15 kişilik bir gruptuk. Bestelerimizle yolculuğumuz başladı. Minibüsün her yerini bayraklarımızla, atkılarımızla, pankartlarımızla süslemiştik. Minibüs tam anlamıyla siyah-kırmızı olmuştu. Yol üzerinde özel araçları ile maça giden taraftarlarımızın kornaları ve karşlılıklı tezahüratlarımız hala kulaklarımda.

Tam stadyuma gelmek üzereydik ki şoförden tarihe geçecek bir soru geldi:

-Siz 18 kişilik kadroyu dolduramadınız mı? Nasıl çıkacaksınız maça?

Hepimiz donmuş kalmış, ne cevap vereceğimizi şaşırmıştık. Üzerimizdeki şaşkınlığı attıktan sonra Eskişehirspor taraftarları olduğumuzu, İBB ile oynanacak maça futbolcu olarak değil taraftar olarak gittiğimizi söyledik. Kalan yolda özet de olsa Eskişehirspor'u anlattık. Herhalde bundan sonra formalı bir taraftarımızı gördüğünde futbolcu musun diye sormaz.

Bu hikaye komik ve bir o kadar da düşündürücüdür. Tarihi başarılarla dolu bir kulübü orta yaşlardaki bir insan nasıl olur da bilemez? O zamanlarda 1. ligde mücadele ediyorduk. Umarım alt liglere düşüp hatırlardan silinmeyiz yeniden.

2 yorum:

Özgür Ersöz dedi ki...

Ömer üzülme bu olayda Eskişehirspor'un zerre suçu yok.. Adam, herkesin birbirine anlattığı komik insan profili.. =)

omer26 dedi ki...

Yazımda da belirttiğim gibi zaten minibüse ilk bindiğimizde anlamıştık adamın o komik insan profillerinden biri olduğunu :) Ama onların bile bildiği bir efsaneydik eskiden. Herkes bizi konuşurdu.