22 Ocak 2009 Perşembe

Engin Baytar

Uzun süredir transfer etmek istediğimiz, Gençlerbirliği'nin 25 yaşındaki ortasaha oyuncusu Engin Baytar ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşıldı.
Engin'in takımda en çok sıkıntı çekilen pozisyon olan orta sahada katıkısının büyük olacağı kesin.
Engin Baytar, ortasahadaki çalışkanlığı ve zaman zaman yaptığı yetenek dolu hareketleriyle eskişehirspor taraftarını memnun edecek ve onların sevigisini kazanacaktır. Ancak bu transferde iki büyük sıkıntı var gibi gözüküyor.
Birincisi; Engin'in ortasahadaki çalışkanlığının yanısıra, oyun içinde bireysel davranmasından kaynaklanacaktır. Serdar Özbayraktar'ın taraftarın desteğini arkasına aldıktan sonra, kazandığı özgüvenle kaleyi her gördüğü pozisyonda kaleyi yoklamasına benzer olarak, Engin'den de aynı hareketleri izleyebiliriz. Taraftarı olmayan Gençlerbirliği'nde kaleye sık sık şut çeken Engin'in, Atatürk stadının çimlerinde bunu daha sık yapacağı kesin. Bu pozisyonların golle sonuçlanması için dua etmekten başka çaremiz yok artık. Belki de Turkcell Super Lig'in en guzel gollerini ikinci yarıda Serdar ve Engin'in ayaklarından atarız.
İkincisi; takımda her geçen gün artan kiralık oyuncu sayısı. Üstelik bu oyuncuların ilk onbir oyuncusu olması, bu sezon kümede kalsak bile gelecek sezon için düşündürücüdür. Altyapının elektrik faturasını dahi ödemekte zorlanan yönetimin gelecek sezon için nasıl kaynak yaratacağı da takımın geleceği adına kafalarda soru işareti yaratmaktadır.
Herşeye rağmen Engin Baytar transferinin takıma pozitif katkısı olacağı açık.


CM deyimiyle Engin Baytar'ın HİSTORY'si için:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=30160

Eskişehirspor'un eski oyuncusu Sergen Yalçın'ı kendine örnek aldığını söyleyen Engin Baytar'ın 2007 yılında vermiş olduğu bir röportajı için:
http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=29&go=55697

Hiç yorum yok: